GINOP PLUSZ-1.1.2-21 – Komplex szerviz szolgáltatás fejlesztés a Konkoly Electro Kft-nél

A KONKOLY ELECTRO Gyártó és Karbantartó Kft. 287,08 millió Ft uniós támogatást nyert a GINOP_PLUSZ-1.1.2-21 pályázati kiíráson. A 574,16 millió forintos összköltségvetésű fejlesztés keretében korszerű komplex vállalati fejlesztés kerül megvalósításra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Sajtóközlemény

Komplex szerviz szolgáltatás fejlesztés a Konkoly Electro Kft-nél

2024/02/28

A KONKOLY ELECTRO Gyártó és Karbantartó Kft. 287,08 millió Ft feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert a GINOP_PLUSZ-1.1.2-21 pályázati kiíráson. A 574,16 millió forintos összköltségvetésű fejlesztés keretében korszerű komplex vállalati fejlesztés került megvalósításra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

A fejlesztéssel két ütemre bontott területtel valósult meg közel 1500 m2 ipari csarnok megépítése. A megépült épület köszönhetően képesek vagyunk a korábban legyártott célgépek és berendezések garanciás időn belüli és azon túli javítására, a létrejövő terület biztosítja számunkra a szükséges szerelések, próbák végzésének helyszínét. Az új épületben kialakítása került a szükséges villamoshálózat, sűrített levegő és egyéb, a működést támogató hálózat is (IT, beléptető rendszer, vagyonvédelem).

A csarnoképítés mellett új marógép is beszerzésre került, amely az egyedi alkatrészek rugalmas  gyártását biztosítja számunkra. A beszerzett gépekkel és a karbantartási szolgáltatások kibővítésével már nagyobb részt tudunk a szolgáltatási palettánkon lefedni, mint az eddigi gyártás, ehhez azonban helyet és egyedi alkatrészek legyártására alkalmas gépállományt kellett fejlesztenünk. A fejlesztéssel alkalmassá váltunk arra, hogy a kiszállított egyedi célgépek távoli felügyeletét és karbantartását be tudjuk építeni és funkcióba tudjuk helyezni, így növelve a szolgáltatásunk eredményét és a vevői elégedettséget. A létrejött új csarnokterület az esetleges célgép átépítések, valamint nagyobb karbantartásra visszahozott gépek helyigényét is szolgálja. A napelem az ökológia lábnyomunk és a költségeink csökkentését biztosítja.

Jelen fejlesztés jelentősen emeli képességeinket. A gyártósori szimulálás, mint meglévő szolgáltatás kibővítését jelenti, mert a beszerzett szoftverrel már robotmozgásokat is mélyrehatóbban lehet elemezni. A fenti technológiai kibővítéssel megnő a vásárlóknak nyújtott szolgáltatásunk száma, minősége, elégedettsége. A mérnök a helyszínen lévő szerelő kollégának tud segíteni virtuális valóságot felhasználó eszközzel, így megnő a szerviz-gyorsaságunk, piaci egyediségünk, versenyelőnyünk.

Egy olyan egyedi megoldást szereztünk be speciálisan a cégünkre szabva, ami a távoli helyszínen munkát végző technikust és a telephelyen lévő mérnököt köti össze. A gyakorlatban a technikusnak szabad a keze és egy virtuális térben könnyedén láthatóvá tehető számára a javítandó géphez tartozó dokumentáció, illetve az irodában lévő mérnök is tudja a technikus munkáját távolról látni, illetve real-time segíteni. Ennek a rendszernek az egyik eszköze a HOLO LENS szemüveg. Bármely gépet képesek lehetünk egy „karosszékből” ülve javítani. A piacon ezzel úttörők tudunk lenni a terveink szerint, amivel tovább növekedhetünk és a hatékonyságunk is növelni tudjuk, valamint közelebb kerülünk legfőbb célunkhoz, hogy Magyarország TOP 5 ipari automatizálással foglalkozó cége közé kerüljünk.

Fontos, hogy javítani tudjuk hatékonyságunkat, növelni jövedelmezőségünket és ez csak az új szolgáltatások, és termelési struktúra bevezetésével képzelhető el. A fejlesztés eredményeként a képességünk emelésével tudjuk biztosítani a későbbi továbbfejlődést.

A megvalósítás helyszíne a Jászberény, Fémnyomó utca 4. alatt található. A fejlesztés tervezett befejezési határideje 2024.02.28. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Konkoly Electro Kft; Tel: 06 57 402 844

szechenyi2020
szechenyi2020